Reklama
 
Blog | Matěj Hollan

Nacistům je nutno postavit se hned

V neděli prvního května si na den lásky zapochodují čeští nacisté brněnským cigánským ghettem. Za tiché podpory tisíců Čechů, kteří jim „drží pěsti“ v boji s cikánskou lůzou. Zrůdnost tohoto pochodu si mnoho lidí uvědomuje. Neshodneme se však často na tom, zda je vhodné se těmto pochodům „lásky“ stavět, nebo je raději ignorovat, a kdy je ten čas se jim případně stavět. Má odpověď je, že zlu je nutné postavit se hned. Protože:

  • Protože dlouhodobě utužovaná neschopnost státu problém romské kriminiality a sociálního začleňování jakkoliv řešit je náš problém. Protože my jsme ten stát, my jsme plně zodpovědní za to, koho si volíme. My jsme si tady ty nácky poctivě vypěstovali. Namísto zabývání se urgentně romskou problematikou náš stát, tedy my, aktuálně bojuje s kůrovcem, solární energií, deabelizuje či se vymezuje ústy svého prezidenta proti snowboardům.

  • Protože teď jdou ještě snadno zastavit. Když jim budem dávat stále větší prostor, vezmou si ho. Postupně to hašení nacistického požárů bude o moc náročnější .

  • Protože Češi jsou mistři světa v podrobení se a kolaboraci, takže lze důvodně předpokládat, že až půjde do tuhého, tak svoje mistrovství předvedou znova, pokud se jim do krve nedostane jiné myšlenkové schéma.

    Reklama
  • Protože to schéma se dostane do krve jedině tehdy, když se otevřené odmítání nacistických pochodů stane skutečně statusovou záležitostí a každý, od studenta po důchodce, od montéra po ministra, od muslima po žida, bude považovat jasné demonstrativní odmítnutí nacismu za svou občanskou povinnost. Chlapské hospodské utvrzování se, že „až o něco půjde, tak se jim postavím“ (ale zatím jenom bijou cigány…), tomuto Pavlovovu reflexu nenaučí.

  • Protože Češi musí pochopit, že za určité hodnoty musí být člověk připraven nechat si rozbít hubu či umřít. A to proto, aby ten „český národ“, který se tu skloňuje ve všech pádech, přestal být souborem bezpáteřních kreatur, jako v nedávné době.

 

Netvrdím, že všichni máte tuto neděli jezdit do Brna. Všechny nacistické marše nemůže objíždět stejná partička aktivistů. Je zejména nutné vylézt ze svých baráků tehdy, jedná-li se o Vaše město, kde se toto zlo zrovna ráčí promenovat. I s tím rizikem, že od nácka nebo policajta dostanete pěstí nebo obuškem. Pozor, bolí to.

 

Kam v Brně:

Demonstrace na znamení nesouhlasu, která se bude konat na rohu ulic Hvězdová a Bratislavská. Začátek v 11:00. http://www.vbrneneonacistynechceme.cz/, FB: http://www.facebook.com/pages/Nechci-aby-Brnem-pochodovali-neonacist%C3%A9/131763526884168.

Ekumenická bohuslužba za překonání násilí neonacismu, ve 12. 30 před Domem umění: http://bohosluzba.blogspot.com/ FB: http://www.facebook.com/event.php?eid=162050290522695.

Blokáda pochodu: Ve 13:00 na ulici Cejl. Podrobnější informace budou stránkách těsně před akcí. Sledujte prosím stránky pravidelně a podívejte se na ně ještě den před akcí. http://brnoblokuje.cz/ FB: http://www.facebook.com/nenasilnablokada.