Reklama
 
Blog | Matěj Hollan

Nevolejte ministrovi, je opilý!

Stop volání opilým politiků. Každý vrcholový politik má právo ožrat se kdykoliv, jakkoliv a dělat u toho cokoliv a nikomu do toho vůbec nic není. Politici mají fungovat tehdy, když sami uznají za vhodné, což rozhodně není čtvrtek odpoledne, kdy už je našrot každý.

 

 

Bulvární televize Nova včera provedla nemorální a zavrženíhodnou věc. Poté, co opilý Kalousek volal do Ozvěn dne Radiožurnálu, si pár hodin počkala a pak mu zavolala ještě jednou. Výsledkem už nebyl rozhovor, ale jenom čtyřminutový a neúspěšný pokus ministra doříct aspoň jednu větu.

Krom rostoucího počtu sdílení a lajků se na sítích množily poznámky, že může být každému putna, jestli ministr pije, a kór když Nova věděla, jak na tom je, že to bylo od ní podpásové.

Pokud by se Kalouskovi narodil syn nebo by vyhrál 10 mega na svém milovaném automatu, byl by to od Novy vskutku hyenismus. Jenže ono se mu dítě nenarodilo, prostě se už odpoledne ožral jako Zeman, protože to se tak alkoholikům stává, dáte si jedno, druhý, třetí, osmý a nazdar.

Ještě i to by se dalo u vrcholového politika přejít, když by třeba zrovna Českem nezmítaly povodně a když by se tak nějak neočekávalo, že vrcholní politici budou buď faktickými činy pomáhat nebo aspoň budou vyjadřovat účast. Ale pan ministr se rozhodne, že si prostě udělá hezkej den, dá si oběd, k tomu 20 piv a 15 rumů a všichni mu můžou políbit.

Pokud by po tomto svém jistě suverénním rozhodnutí odevzdal mluvčímu telefon a nechal se pozdravovat, že je na tenise, nebo že usnul spánkem spravedlivých a že ráno bude fit, furt by to ještě bylo jaksi pochopitelné – i když jak pro koho.

Ale Kalousek dnes dokonale prokázal, že je v alkoholové ráží jednoduše nesvéprávný. Základní projev alkoholismu je, že si nepřipouštíte, že jste na mol. I ve stavu hluboké opilosti se snažíte tvářit – tentokrát jen přes telefon, ale bylo to hmatatelné – že zte úpe v po-řá-tku, že zte yen mainko unauenej, pane redaktroe. Dokonce jste tak unavenej, že začnete novináři familiérně tykat.

Kalouskův alkoholismus je známou věcí už delší dobu. Jak vidno, stále se zhoršuje, neboť v průběhu doby už ministr ztratil jakoukoliv soudnost a je mu úplně jedno, že stát řídí ve stavu neslučitelným s používáním mozku a že se v tomto stavu zcela dobrovolně producíruje v médiích.

TOP09 stojí před nepříjemnou volbou. Buď bude dále svého kapitána hájit a zastávat pozici Kalouskova dítěte, které si bez taťuldy nedokáže poradit, i když ji bude tahat preference dolů jako koule na noze, nebo, po 4 letech své existence, svému kapitánovi poděkuje, vysadí ho na nejbližší záchytce a pochopí, že sepětí strany s jediným člověkem, je smrtelné, jak by mohla ostatně vyprávět jiná druhdy silná pravicová strana.

Stop volání opilým politiků. Každý vrcholový politik má právo ožrat se kdykoliv, jakkoliv a dělat u toho cokoliv a nikomu do toho vůbec nic není. Politici mají fungovat tehdy, když sami uznají za vhodné, což rozhodně není čtvrtek odpoledne, kdy už je našrot každý.

Reklama