Reklama
 
Blog | Matěj Hollan

Volte rozumem! Schwarzenberg, nebo Dienstbier!

Děsíte se představy Miloše Zemana či Jana Fischera na Hradě? Jejich preference jsou podle mnoha průzkumů vysoké! Oba spolu velmi cíleně spolupracují, aby do druhého kola pronikli jen oni sami.

Přesto existuje jednoduchá možnost, jak jejich nástupu na Hrad zabránit:

Běžte k volbám a vyberte mezi nejsilnějším kandidátem levice – Jiřím Dienstbierem (ČSSD), či pravice – Karlem Schwarzenbergem (TOP09).

Ostatní kandidáty ze svých úvah, prosíme, vyřaďte.

Proč? Protože další kandidáti, jako je Zuzana Roithová nebo Táňa Fischerová, nemají šanci proniknout do druhého kola prezidentské volby. Jejich preference se dlouhodobě pohybují v řádu procent. Je vyloučeno, aby některý z těchto kandidátů atakoval hranici cca 20 %, která může stačit k postupu do druhého kola.

Není to nic proti jednotlivým kandidátů. Jejich rozhodnutí a také odvahu kandidovat je třeba ocenit a vážit si ji. Každý by chtěl na Hradě toho svého favorita, ale to nejde, vítěz bude jen jeden.

V případě, že Pepa bude volit Fischerovou, Franta Roithovou, Mirek Schwarzenberga, Ludvík Franze, Jirka Sobotku a Zdeněk Dienstbiera, naše hlasy se rozloží a nikdo z kandidátů nepostoupí do druhého kola. Jedině pokud se dost z nás sjednotí, je možné dostat na Hrad člověka, který sice pro některé nebude ten nejlepší, ale nebude to Zeman, ani Fischer.

Buďte velkorysí! Volte rozumem! Vybírejte z těch, kteří mají šanci. Dienstbiera, nebo Schwarzenberga.

Šiřte prosím tuto výzvu ve svém okolí. Zvolme si společně prezidenta, za kterého se nebudeme muset stydět!

Martin C. Putna
Matěj Hollan
Radek Dvořáček

Reklama